Tuokiokuvia – jatkotason improtyöpaja la 13.7.

Kiinnnostaako sinua merkitykselliset kohtaukset ja kohtausten rauhallinen rakentaminen? Tämä paja on sinulle!

Lauantaina 13.7. klo 12-16:30 (sis. puolen tunnin lounastauon) Kaijonharjussa Oulussa

KEKSIMISESTÄ TUTKIMISEEN

Inspiroiva kohtauksen alku kannattaa koko kohtausta. Tässä työpajassa tutustumme improperiaatteisiin ”explore, don’t invent” ja ”keep it simple” käytännön harjoitusten kautta.

Sukellamme improkohtausten tekemiseen niin kutsutun pehmeän maailmanrakentamisen (soft worldbuilding) ja kontekstivetoisten kohtausten kautta. Käytännössä tutustumme erilaisiin tapoihin luoda tuokiokuvia eli kohtauksia, joissa luodaan yksityiskohtaisia maailmoja, merkityksellisiä hahmoja ja tunnelmallisia kohtauksia. Osana maailmojen luomista on esimerkiksi kohtauksen maalaaminen (scene painting), musiikin hyödyntäminen ja miiminen työskentely hahmossa. Lämmittelyksi teemme muun muassa ryhmäyttäviä, kohtauttavia harjoituksia.

TYÖPAJAN TAUSTA

Tanja on toiminut mm. kieltenopettajana, tehnyt enemmän ja vähemmän säännöllisesti improa yli kymmenen vuotta ja suorittaa draamakasvatuksen aineopintoja.

Työpaja pohjautuu enimmäkseen ranskalaisen, Amsterdamissa vaikuttavan improvisaatioteatteriopettajan Gael Doorneweed-Perryn oppeihin (mm. Hayao Miyazakin Ghibli-vaikutteisiin improon sovellettuna) ja hänen ajatteluunsa tarinankerronnasta ylipäätään. Lisäksi vaikutteita on improkavereilta, muilta impro-opettajilta ja teatteriklovneriasta.

ILMOITTAUTUMINEN

Lähetä ilmoittautumismaili ke 1.7.2024 mennessä, tanja.seppala@uniikkiunikorni.fi. Työpaja järjestetään, jos ilmoittautuneita on 1.7. mennessä vähintään 6.

Ilmoittautumiseen saat vastauksen. Jos kurssi toteutuu, osallistujat saavat maksuohjeet. Maksun tulee olla maksettuna ennen työpajaa, ellet ole sopinut muuta eräpäivää.

Kerro ilmoittautumismailissa ihan lyhyesti improvisaatiokokemuksestasi. Voit kertoa myös, jos sinulla on joitain erityistarpeita. Käymme kuitenkin aluksi kierroksen, jossa voit myös kertoa tarvittaessa rajoituksista yms.

Ilmoittautuminen on sitova. Jos joudut perumaan paikkasi, voit itse myydä paikkasi jollekulle muulle, mutta muista ilmoittaa siitä ohjaajalle.

Oikeus muutoksiin pidätetään.

INFO PÄHKINÄNKUORESSA

Paikka: Tai shin mun -kung fu -seuran sali, Kaijonharju, Oulu

Aika: lauantaina 13.7.2023 kello 12–16.30 (4 h, sis. puolen tunnin lounastauon)

Hinta: 40 e / 20 e (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset ym. aleryhmät)

Ilmoittautuminen: ma 1.7. mennessä, tanja.seppala@uniikkiunikorni.fi

Ohjaaja: Tanja Seppälä / Improvisaatioteatteri Uniikki Unikorni, klovneriakollektiivi REDit

Kurssille otetaan korkeintaan 14-16 osallistujaa

MUUTA

Huom! Impron perusteiden (hyväksyminen, kyllä – ja -periaate, yhdessä rakentaminen, kuunteleminen, moka on lahja) riittää. Ei haittaa, vaikka et olisi tehnyt improvisaatioteatteria vähään aikaan. Työpaja voi sopia myös larppaajille, mutta mainitse ilmomailissa, jos et ole tehnyt varsinaisesti improimproa ja lähetän hieman perusinfoa käsitteistä, joita käytän.

Työpaja sisältää jonkin verran (musiikin mukaan) liikkumista eli liikeimprovisaatiollisia elementtejä lämmittelyinä. Ota mukaan mukavat vaatteet ja vesipullo.

Jos mikään epäilyttää (esim. onko työpaja sopiva sinulle), lähetä mailia ja voit kysyä mitä tahansa, mitä on mielen päällä.

Toivottavasti nähdään!

Terkuin 

Tanja Seppälä